disable right click

Tuesday, October 12, 2010

Ayam mati kena langgar? Kisahhh...

Ahah, aku taktau apa dah jadi dengan budak-budak sekolah rendah sekarang ni. Tadi time aku baru balik dari kolej, ngam-ngam nak masuk simpang rumah aku, aku nampak sekumpulan budak-budak dalam umur 8-11 nak melintas jalan besar. Perghh, punya la laju kereta-kereta semua. Then, ada la kereta yang tengah tunggu traffic light nak hijau pun tengok sekali budak-budak ni. Hahaha, sambil dorang tunggu nak hijau, sempat lagi marah budak-budak tu. Mane tak nye, lagi sikit je ada sorang budak ni nak kena langgar dengan kereta. Aku pun cuak tengok tadi.

Haha, pengajaran dia, kepada ibubapa semua, perhatikan anak-anak kecil anda. Mungkin dulu kes kena culik dengan orang dan tau-tau dah mati. Tapi sekarang, mati kena langgar kereta pula. Dah menyusahkan yang tukang langgar dan diri sendiri kan? ahaha.

2 comments:

  1. ok,i note the title. tp kisahnya lain pla.hahaha

    ReplyDelete
  2. hahah, itula sy ckp. kebebasan berkarya. hahah

    ReplyDelete